خبرنگاران گوترش خواهان توزیع جهانی واکسن کرونا شد

به گزارش مجله بای بلاگ، نیویورک- خبرنگاران- دبیرکل سازمان ملل متحد، همه گیری کرونا و تغییرات آب و هوایی را دو چالش عظیم قرن معاصر دانست و با اذعان به وجود نابرابری دسترسی به واکسن بین کشورهای پیشرفته و در حال توسعه، خواهان توزیع سریع و گسترده واکسن کرونا در دنیا شد.

خبرنگاران گوترش خواهان توزیع جهانی واکسن کرونا شد

به گزارش خبرنگاران، آنتونیو گوترش روز دوشنبه در نشست مجازی مجمع اقتصادی داووس با بیان این مطلب، اضافه نمود: بشریت فقط یک سال فاجعه و بحران را تحمل نموده است که دیگر هرگز نمی خواهیم تکرار کنیم اما آزمایش ها برای جوامع ما ادامه دارد.

وی ادامه داد: اگر یک کلمه وجود دارد که تعیینه جهانی امروز باشد، آن شنمایندگی است. ما آن را در اثرات اضطراری کووید-19 مشاهده می کنیم. بیش از 2 میلیون نفر جان خود را از دست داده اند و ما در قرن اخیر در بدترین بحران اقتصادی قرار داریم. ما این را در نابرابری ها در میان مردم و کشورهایی می بینیم که به شدت توسط همه گیری برجسته شده است.

دبیر کل سازمان ملل متحد اضافه نمود: همچنین در بحران های اقلیمی و تنوع زیستی شاهد شنمایندگی هستیم. هر دو تهدید وجودی هستند و بدتر می شوند. ما در حال جنگ با طبیعت هستیم و سیستم حمایت از زندگی خود را نابود می کنیم. در شکاف های ژئوپلیتیک جهانی شاهد شنمایندگی هستیم.

گوترش با تاکید بر اینکه به یک اقتصاد جهانی با احترام جهانی به حقوق بین الملل احتیاج داریم، اظهار کرد: ما احتیاجمند جهانی چند قطبی با نهادهای قوی چند جانبه هستیم. ما همچنین در فضای مجازی شاهد شنمایندگی هستیم، بدون توافق در خصوص چگونگی استفاده کامل از جهانی دیجیتال که همه ما ضمن اجتناب از خطرات آن، به طور فزاینده ای به آن وابسته ایم.

تعیینه جهانی امروزی، شنمایندگی است

وی مساله دیگر جهان فعلی را شنمایندگی در رژیم خلع سلاح و افزایش خطرات گسترش سلاح های هسته ای و شیمیایی دانست و گفت: در سال 2021 ما باید به این شنمایندگی ها بپردازیم و جهان را در جهت درست قرار دهیم. زمان تغییر جهت و گام برداشتن در جهت پایدار فرا رسیده است.

دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام نمود: اما همه این تهدیدها، همه این موانع پیشرفت، خواستار گفت وگو و همکاری هستند. دولت ها، سازمان های بین المللی، بخش خصوصی و جامعه مدنی احتیاج به همکاری دارند. به همین دلیل است که من بارها و بارها خواستار چند جانبه گرایی نیرومند، فراگیر و شبکه ای شده ام.

گوترش یادآور شد: جهت مشترک ما به روشنی توسط اهداف توسعه پایدار تعیین شده است. برای دستیابی به آنها، همچنین خواستار یک قرارداد اجتماعی جدید و یک توافق جدید جهانی برای ایجاد فرصت های برابر برای همه و احترام به حقوق و آزادی های همه هستم. یک قرارداد اجتماعی جدید در جوامع مورد احتیاج است تا مردم بتوانند با عزت، با چشم انداز و حمایت اجتماعی برای همه زندگی نمایند.

وی اضافه نمود: قرارداد اجتماعی جدید، بین دولت ها، مردم، جامعه مدنی، تجار و سایر موارد، باید اشتغال، توسعه پایدار و حمایت اجتماعی را مبتنی بر حقوق و فرصت های برابر برای همه فراهم کند. یک توافق جدید جهانی- یک مدل جدید برای حکمرانی جهانی - باید اطمینان حاصل کند که قدرت، ثروت و فرصت ها به طور گسترده تر و عادلانه در سطح بین المللی تقسیم می شوند.

دبیرکل سازمان ملل متحد تاکید نمود: این کار باید بر اساس مشارکت کامل، فراگیر و برابر برای کشورهای در حال توسعه در نهادهای جهانی باشد. با نگاهی به لحظه فعلی در زمینه بهبود بیماری همه گیر، دو اولویت را فوری می بینم. نخست، برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار به بهبودی جهانی فراگیر و عادلانه احتیاج داریم. دوم، ما به یک بازیابی سبز احتیاج داریم که بتواند تغییرات آب و هوایی و از دست دادن تنوع زیستی را کنترل کند.بهبودی همه گیری کرونا و مقابله با تغییرات آب و هوایی، اولویت های فوری در توسعه پایدار است

گوترش توضیح داد: بهبودی فراگیر و پایدار در سراسر جهان به در دسترس بودن و اثربخشی واکسن ها برای همه، پشتیبانی فوری اقتصادی و پولی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه و اقدامات محرک درازمدت بستگی خواهد داشت. اکنون چالش ما این است که بزرگترین و سریع ترین واکسن هایی را که تا به امروز فراوری شده است ، به همه و در هر کجا برسانیم که به نفع هر کشوری است.

وی اعلام نمود: این سریع ترین راه برای بازگشایی اقتصاد جهانی است اما منابع واکسن ها کم است و توزیع آنها ناهموار است. واکسن ها به سرعت به کشورهایی با درآمد بالا می رسند، در حالی که فقیرترین کشورهای جهان اصلا واکسن ندارند.

دبیرکل سازمان ملل متحد اظهار کرد: اگر کشورهای پیشرفته فکر نمایند در صورت غفلت از کشورهای در حال توسعه، کشورهای خود را واکسینه می نمایند و در امنیت خواهند بود، اشتباه می نمایند. خطر واقعی جهش باعث می گردد که ویروس قابل انتقال یا کشنده یا مقاوم در برابر واکسن های موجود گردد.

گوترش ادامه داد: باید سریع عمل کنیم. ظرفیت فراوری واکسن در سراسر جهان باید به طور گسترده افزایش یابد و مقرون به صرفه بودن آن تضمین گردد. واکسن ها باید به عنوان کالاهای عمومی جهانی دیده شوند.

وی اضافه نمود: در حالی که کشورهای پیشرفته بسته های محرک بی سابقه ای به ارزش چندین تریلیون دلار را در دستور کار خود قرار داده اند، تنها 1 درصد از این منابع راهی کشورهای در حال توسعه شده است. بسیاری از کشورهای با درآمد متوسط و کم توسعه یافته برای جلوگیری از بدهی های پیشین، به نقدینگی احتیاج دارند.

دبیرکل سازمان ملل متحد به چالش دوم هم پرداخت و گفت: در کنار بهبودی از این همه گیری، ما به بهبودی پایدار احتیاج داریم که به انتها دادن به جنگ علیه طبیعت، جلوگیری از فاجعه آب و هوا و بازیابی سیاره ما یاری کند.

گوترش اضافه نمود: تریلیون دلار مورد احتیاج برای بازخاستن از کووید-19 از نسل های آینده قرض گرفته شده است، که علاوه بر این مجبورند بدترین تاثیرات ناشی از اختلال در آب و هوا را نیز داشته باشند.

وی با یادآوری اینکه در سال گذشته اعضای گروه 20، 50 درصد بیشتر برای نجات بخش های مرتبط با سوخت فسیلی نسبت به انرژی کم کربن صرف کردند، اضافه نمود: هدف اصلی ما برای سال 2021 ایجاد ائتلافی جهانی برای خنثی سازی کربن است.

دبیرکل سازمان ملل متحد تاکید نمود: هر کشور، شهر، موسسه اقتصادی و شرکتی احتیاج به اتخاذ برنامه های معتبری با اهداف متوسط برای انتقال به انتشار صفر کربن تا سال 2050 دارد و باید اکنون برای تصمیم گیری خود در جهت درست، اقدام قاطع انجام دهد. هر بخش از حمل و نقل هوایی و کشاورزی گرفته تا حمل و نقل، کشتیرانی و صنعت باید وظیفه خود را انجام دهد.

گوترش با اشاره به نشست اقلیمی در گلاسگو که قرار است در آینده برگزار گردد، گفت: برای دستیابی به کربن صفر تا سال 2050 ، کشورها باید سرعت انتشار و انتشار شدید گازهای گلخانه ای را تا سال 2030 در مقایسه با سطح 2010 به میزان 45 درصد کاهش دهند.

برای دستیابی به کربن صفر تا سال 2050 باید سوئیچ سبز را بزنیم.

وی خواستار سرمایه گذاری 100 میلیارد دلاری کشورهای پیشرفته برای کاهش کربن و سازگاری کشورهای در حال توسعه شد و اضافه نمود: ما احتیاج به یک تغییر شدید در سیاست ها داریم. ما باید یارانه های منحرف شده به سوخت های فسیلی را انتها دهیم. روی کربن هزینه تحمیل کنید و اقتصادیات را نسبت به آلاینده ها و کربن افزایش دهید.

دبیرکل سازمان ملل متحد ادامه داد: به هیچ نیروگاه جدیدی با زغال سنگ متعهد نشوید و به طور گسترده برای انرژی های تجدیدپذیر سرمایه گذاری کنید، به ویژه برای صدها میلیون نفر که هنوز بدون برق زندگی می نمایند. ما باید سوئیچ سبز را بزنیم.

گوترش اضافه نمود: اقتصاد پایدار که توسط انرژی های تجدیدپذیر راهنمایی می گردد، مشاغل جدید، زیرساخت های مقاوم و آینده سالم ایجاد می نماید و در دسترس ماست. سرمایه گذاری جهانی در ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر در نیمه اول سال 2020 به 35 میلیارد دلار رسیده است ، که 319 درصد افزایش یافته و از سرمایه گذاری برای همه سال 2019 فراتر رفته است، فرصت بازشده ای که نمی توان از دست داد.

وی اعلام نمود: کشورها متعهد می شوند که برنامه های بلندپروازانه تر ملی برای آب و هوا و بخش خصوصی هم استراتژی های طولانی مدت داشته باشند. یک ائتلاف جهانی در حال رشد برای خنثی سازی کربن تا اواسط قرن در حال گسترش است.

دبیرکل سازمان ملل متحد توضیح داد: ما بیش از هر زمان دیگری به شما احتیاج داریم تا به ما یاری کنید تا جهت خود را تغییر دهیم، شنمایندگی را انتها دهیم، از فاجعه آب و هوایی جلوگیری کنیم و آینده ای عادلانه و پایدار را که می خواهیم و احتیاج داریم، بسازیم.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: ایرنا
انتشار: 30 مرداد 1400 بروزرسانی: 30 مرداد 1400 گردآورنده: buy-blog.ir شناسه مطلب: 6329

به "خبرنگاران گوترش خواهان توزیع جهانی واکسن کرونا شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران گوترش خواهان توزیع جهانی واکسن کرونا شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید